U januaru raskinut ugovor

CAS oborio odluku N/FSBiH: Janičić dobio spor protiv Borca

Eldar Ganibegović

Nemanja Janičić, 35-godišnji bh. fudbaler, dobio je spor u postupku protiv Borca i N/FSBiH.

Krenimo redom.

Spomenuti fudbaler je navodno odbio da uđe u igru u utakmici koju su krajem augusta 2020. godine igrali Borac i Krupa. Nakon toga, banjalučki klub je pokrenuo disciplinski postupak protiv njega.

Taj postupak nije bio ni okončan, a FK Borac je pokrenuo, pred nadležnim podrušnim FS Banja Luke, postupak o raskidu ugovora, a isti je i prihvaćen.

Janičić je prvo uložio žalbu kod N/FSBiH, no u krovnoj kući bh. fudbala nisu imali sluha za njegove probleme, pa su samo potvrdili odluku FS Banja Luke.

Nakon toga, učinio je jedino što mu je preostalo - žalba Arbitražnom sudu za sport u Lozani (CAS).

Poslije uvida u svu dokumentaciju, suđenja i svjedočenja (niko iz stručnog štaba FK Borac nije mogao potvrditi da je čuo da Janičić odbija da uđe u igru), CAS je odlučio da se žalba usvaja i poništio odluke FS Banja Luke i BiH. Također, navedeno ja Borac nije imao valjane razloge da traži raskid ugovora s igračem.

Tako se na snagu ponovo vraća ugovor koji je fudbaler imao s trenutnim prvakom Bosne i Hercegovine.

Od septembra je Janičić član Kozare, a do tada je bio bez kluba. Ove sezone je za tim iz Gradiške odigrao osam utakmica u Prvoj ligi RS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, na CAS-u se vode još dva postupka gdje se traži poništavanje odluke N/FSBiH. Radi se o žalbi FK Mladost DK koji smatra da je neopravdano izbačen iz lige, odnosno neopravdano nije dobio licencu za učešće u ovoj sezoni, iako je na terenu to regularno izboreno.

Također, vodi se i postupak Veleža, a više o tome pročitajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.