Rođeni se ne mire sa odlukama FSBiH: Otvoren proces na CAS-u!

Sud u Lozani će imati zadnju riječ

Rođeni se ne mire sa odlukama FSBiH: Otvoren proces na CAS-u! · Saznajemo

Adnan Beganović

Fudbalski klub Velež i trenutno suspendovani predsjednik Rođenih, Šemsudin Hasić, u skladu sa domaćim pravilnicima i procedurama su preko svog opunomoćenog pravnog tima uputili žalbe CAS-u (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) zbog odluka tijela Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a kako SportSport.ba nezvanično saznaje CAS je prošle sedmice otvorio i proces po ovom pitanju.

Rođeni su još i prije odluke Apelacione komisije najavili borbu te su formirali pravni tim, a najavljeno su i ispunili. Pravni tim je u skladu sa zakonskim odredbama uputio žalbe Sudu za sportsku arbitražu, a iz Lozane stižu vijesti da je proces prosle sedmice i službeno otvoren.

Pokušali smo dobiti komentar direktora kluba Džemila Šoše kao i trenutno suspendovanog predsjednika Upravnog Semsudina Hasića, no u skladu sa propisima, obojica nisu uopće htjeli komentarisati navode i uputili su nas svoj pravni tim koji nam je navode kratko i potvrdio, no nisu htjeli ulaziti u detalje samih žalbi.

"Istina je, procesi pred Sportskim sudom za arbitražu u Lozani, protiv odluka Apelacione komisije Fudbalskog saveza BiH u kojima su u vecem dijelu potvrdjene ranije nezakonite odluke Disciplinske komisije N/FS BiH, su pokrenuti", potvrdili su nam iz pravnog tima mostarskog kluba.


Velež i Hasić Disciplinskoj komisiji FSBiH prijavili Đajića i Zeljkovića

Tako, iako se činilo da je spuštena zavjesa na dešavanja tokom i nakon meča Veleža i Borca (0:3) koji je prekinut zbog utrčavanja navijača Veleža na teren u 81. minuti i nakon kojeg su u Jablanici napadnuta službena lice susreta čiji automobil je zapaljen, sve je izvjesnije da će ova tema ponovo biti u žiži interesovanja bh. sportske javnosti.

Naime, nakon žestoke kazne za Velež (šest utakmica bez prisustva publike, 10.000 KM, 0:3 službeni rezultat i oduzimanje tri boda), ali i predsjednika kluba Šemsudina Hasića (godinu i pol suspenzija zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju FSBiH) i po zastupnicima žalbenika evidentne pristrasnosti prilikom donošenja odluke Disciplinske komisije, koju je Apelaciona komisija Fudbalskog saveza BiH djelimicno ublažila, ova tema se ponovo otvara.

Žalbeni proces u Lozani nije jedina aktivnost pravnog tima, odnosno isti je u ime FK Velež i Šemsudina Hasića podnio prijave Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH protiv delegata susreta Veleža i Borca Dragomira Đajića i predsjednika Saveza Vice Zeljkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Đajić je, kako SportSport.ba saznaje, između ostalog prijavljen jer pravni tim Veleža smatra da je postupao suprotno odredbama Statuta i Pravilnika FSBiH te da je zloupotrijebio propisna ovlaštenja sačinjavajući lažni izvještaj unošenjem netačnih i lažnih podataka.

S druge strane, Zeljković je prijavljen jer je prema mišljenju pravnog tima između ostalog postupao suprotno odredbama Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije. Pravni tim Veleža smatra da je svojim izjavama u bh. medijima prije održavanja sjednice Takmičarkse i Disciplinske komisije prekršio Kodeks o ponašanju i uticao na donošenja odluka pomenutih Komisija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Go*na bezobrazna. Nema poganijeg kluba od ovog VeLAZa. Cista huja. Ovo je sevap poslat u seosku ligu i da iz nje vise ni ne makne. Seljacki klub, seljacki mentalitet, u selu i igraju
4 20
Icardi072
Tako je Mostarci, nema nama napred dok se svi ne udruzimo protiv ovog zla. Puna podrska iz Ze.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi