Dolazi vrijeme za rastanak

Kolarov napušta Inter, a na njegovo mjesto dolazi drugi Srbin

E. Ganibegović

Aleksandar Kolarov će, sve je izvjesnije, u januaru napustiti Inter.

Iako je ljetos nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije produžio ugovor s prvakom Italije, Simone Inzaghi mu ne pruža prostora za igru, te je Kolarov upisao samo četiri nastupa u tekućoj sezoni.

Prema pisanjima italijanskih novina, Inter je spreman u januaru sporazumno raskinuti ugovor s ovim fudbalerom i na taj način osloboditi se njegove plate i rasteretiti budžet.

Kolarov se prethodnih sedmica povezuje s dolaskom u Crvenu Zvezdu u kojoj je kao junio počeo karijeru. Nakon toga, igrao je za Čukarički, OFK Beograd, Lazio, Manchester City i Romu.

U Inter je prešao u septembru 2020. godine i to je treći klub nakon Cityja i Rome u kojem nastupa zajedno s našim Edinom Džekom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će u januaru pokušati da angažuje njegovog sunarodnjaka Filipa Kostića, koji je ove sezone za Eintracht Frankfurt odigrao 21 utakmicu, postigao tri gola i upisao devet asistencija.

Transfer Kostića planiran je za ljeto, pa vidjet ćemo da li će ga njemački Bundesligaš biti spreman pustiti već na zimu. Ugovor s Eintrachtom 29-godišnjak ima do ljeta 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.