Nesuđeni reprezentativac BiH pravi novi transfer: Bundesliga mu se očito dopada

Na meti Augsburga

Nesuđeni reprezentativac BiH pravi novi transfer: Bundesliga mu se očito dopada

E. Ganibegović

Australski veznjak Ajdin Hrustić na zimu bi mogao promijeniti klub.

Ovaj 25-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine od ljeta 2020. godine član je Eintrachta iz Frankfurta, no ove sezone mu i ide baš najbolje.

Nema zadovoljavajuću minutažu, te je nastupio na ukupno 11 mečeva u ovoj sezoni u svim takmičenjima i nema niti jedan gol ili asistenciju.

Njemački mediji prenose da je oko na njega bacio Augsburg, gdje bi već u januaru mogao otići i to na posudbu. 

Ovo bi bio sjajan posao za Augsburg s obzirom na to da je Tobias Strobl povrijedio križne ligamentne i da ga čeka dug proces oporavka.

Podsjećanja radi, Hrustić se svojevremeno povezivao s oblačenjem dresa naše fudbalske reprezentacija, no do toga nikada nije došlo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši saigrač Samira Memiševića iz Groningena ispred dresa Zmajeva odabrao je Australiju za koju je od 2017. godine do danas nastupio ukupno 12 puta i postigao dva gola.

Karijeru je počeo u U16 ekipi Austrije Wien, a kao mladić igrao je još i u Schalkeu i Groningenu.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Australije ili Austrije? Izabrao Australiju a igrao za Austriju?? Ne kontam ..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi