Zajedno su igrali u Romi: Stari Džekin poznanik stiže u Inter

Cilj za januar

Zajedno su igrali u Romi: Stari Džekin poznanik stiže u Inter

E. Ganibegović

Inter se planira pojačati u januaru.

Lider italijanske Serije A na meti ima fudbalera Evertona, Lucasa Dignea, kojeg će prema izvještajima La Gazzetta dello Sporta dovesti na posudbu u januaru mjesecu.

Naime, Karamele za njega, s obzirom na to da mu ugovor ističe tek na ljeto 2025. godine, traže 25 miliona eura no to Inter nije spreman platiti.

Nerazzurri Francuza planiraju dovesti na posudbu s opcijom otkupa, a nikako s obavezom otkupa, jer bi Digne bio samo prolazno rješenje i bio bi zamjena za Ivana Perišića koji bi imao prioritet u prvih 11.

Hrvatu na kraju sezone ističe ugovor, te je uprava milanskog kluba kao glavni cilj postavila produžetak saradnje s ovim fudbalerom, a u slučaju da to ne dogovore, posegnulo bi se za otkupom Dignea iz Evertona.

Treba spomenuti i to da je za Dignea zainteresovan i Napoli, rival Intera u borbi za titulu.

Podsjetimo, Lucas Digne i Edin Džeko već su igrali zajedno i to 35 utakmica u Romi u sezoni 2015/16. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francuski fudbaler nakon toga se vratio s posudbe u PSG koji ga poslije nekoliko sedmica prodaje Barceloni gdje se zadržao dvije sezone nakon čega potpisuje za Everton. Karijeru je počeo u Lilleu.

Ove sezone je za tim iz Liverpoola nastupio na ukupno 15 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi