Liverpool i Chelsea podijelili bodove

Golijada pa zatišje: Derbi na Stamford Bridgeu sa dva lica kao poklon Manchester Cityju

Admin Čaušević

Derbi Chelseaja i Liverpoola je opravdao očekivanja. U sjajnom susretu sa dva lice konačan rezultat glasio je 2:2. 

Već u uvodnim minutama uspavanost obje odbrane što bolje koriste desektovati Redsi i preko Sadia Manea dolaze u vodstvo u 9. minuti meča.

Mohamed Salah je 15-ak minuta kasnije poakzao kakav je majstor te je lijepim golom iskoristio savršeni pas Alexandera-Arnolda da matira Mendyja.

Egipćaninu je to bio 148. gol u Liverpoolu te 16 pogodak u Premiershipu čime je potvrdio fenomenalnu formu u kojoj se nalazi.

Redsi su na Stamford Bridgeu bili desetkovani obzirom na odsustvo Kloppa, Allisona, Matipa i Firmina zbog koronavirusa, ali stvari su se u prvih pola sata za njih odvijale odlično.

Međutim, sve dobro urađeno otišlo je niz vodu u finišu prvog poluvremena kada se Chelsea vraća sa dva brza gola.

Prvo je Mateo Kovačić sjajnim golom iz voleja sa 20-ak metara smanjio zaostatak, da bi u nadoknadi Christian Pulisic izjednačio poslije lijepe akcije.

Mogao je Mount prije kraja prvog dijela kompletirati preokret, ali je mladi veznjak bio neprecizan. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:2 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bilo je prilika i nastavku. Mendy je sa dvije fenomenalne intervencije zaustavio Salaha i Manea, dok je Kelleher koji je mijenjao Alissona odbranio šut Pulišića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako se bližio kraj utakmice uslijedilo je zatišje. Plavci su u finišu meča bili nešto angažovaniji i konkretniji. Ipak do pobjedničkog gola nisu stigli.

Neriješen rezultat svakako najviše odgovara Manchester Cityju koji sada Chelseaju bježi deset, a Liverpoolu 11 bodova te je izraziti favorit za odbranu titule prvaka Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.