De Jong za pobjedu

Barcelona minimalnom pobjedom prišla na bod zaostatka do mjesta koje vodi u Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

Barcelona je u 19. kolu španske Primere s minimalnih 0:1 savladala Mallorcu.

U desetoj minuti prvu šansu za goste imao je Akhomach, no golman domaćih na visini zadatka. 

Na narednu priliku čekalo se do 29. minute kada Luuk de Jong pogađa stativu, a samo minut nakon toga makazicama šutira i pogađa prečku.

U smiraj prvog poluvremena Blaugrana je povela, a strijelac je bio Luuk de Jong nakon što je ispratio jedan centaršut s desne strane. Gol pogledajte klikom ovdje.

Drugo poluvrijeme donosi nam prilično nezanimljivu utakmicu, a do većeg uzbuđenja došlo je tek u sudijskoj nadoknadi kada je Costa primio loptu u šesnaestercu gostiju, ali Ter Stegen je spasio tri boda za Barcelonu.

Barcelona je ovom pobjedom stigla na peto mjesto s 30 bodova, samo bod manje od Atletico Madrida koji je na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Mallorca je ostala 15. s 20 poena, četiri više iznad opasne zone u kojoj se nalaze Alaves, Cadiz i Levante.

U narednom kolu Barcelona gostuje kod Granade, dok će Mallorca u goste Levanteu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 19. kolo:

Mallorca 0:1 Barcelona (De Jong 44')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.