Francuz za Francuza u velikoj razmjeni Barcelone i Uniteda

Kolege iz reprezentacije mijenjaju klubove

Francuz za Francuza u velikoj razmjeni Barcelone i Uniteda

E. Ganibegović

Barcelona i Manchester United mogli bi napraviti vleiku razmjenu igrača.

Odavno se već priča kako je Ousmane Dembele na izlaznim vratima Barcelone, a njegov reprezentativni kolega Anthony Martial Manchester Uniteda.

Ova dva kluba bi jednim potezom mogli riješiti oba slučaja, a "Sport" prenosi kako su dvije strane zainteresovane da razmjene spomenute igrače.

Martial je ove sezone nastupio na tek 10 utakmica za Manchester United i postigao jedan gol, dok je "vječno povrijeđeni" Ousmane Dembele odigrao tek osam mečeva za Barcelonu.

Utisak je da nijedan od njih nije dostigao puni potencijal od dolaska u Barcelonu odnosno Manchester United, a vidjet ćemo da li će im zamjena klubova dobro doći.

Navodno bi Dembele i Martial prvo bili na posudbama, a kasnije bi se pregovaralo o otkupljivanju njihovih ugovora.

Podsjetimo, Martial je u United stigao još 2015. godine iz Monaca, a ugovor s Crvenim đavolima ima do ljeta 2024. godine kada će imati 28 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je 2017. godine iz Borussije Dortmund prešao na Nou Camp, a kasnije je otkriveno da je Barcelona birala između njega i Mbappea, pa čini se kako i nisu baš napravili dobar izbor.

On ugovor s Barcelonom ima do kraja sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Posudba? Otkupljivanje ugovora? Nekompetentnost novinara na nivou. Kakva su ova kretenska pisanja? Jos na kraju clanka pise da ima ugovor do kraja sezone. Boze dragi
4 1
Gvardijan
Dembele stalno povrijedjen u Spaniji a sta bi tek bilo u Engleskoj?Spanska liga za Englesku baletna predstava.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti