Xavi odabrao: Može li ova ekipa do pobjede koja bi ih vratila u borbu za Ligu prvaka?

Barca gostuje kod Mallorce

Xavi odabrao: Može li ova ekipa do pobjede koja bi ih vratila u borbu za Ligu prvaka?

E. Ganibegović

Mallorca i Barcelona će se sastati večeras u okviru 19. kola španske Primere.

Utakmica na Visit Mallorca stadionu počinje od 21 sat, a treneri obje ekipe odabrali su početne postave.

Xavi se susreo s mnogim problemima, s obzirom na to da mu što zbog suspenzija, povreda i koronavirusa fale Alba, Alves, Balde, Busquets, Coutinho, Dembele, Demir, Depay, Dest, Ezzalzouli, Fati, Gavi, Pedri, Roberto...

Tako će Barcelona nastupiti u sljedećem sastavu: Ter Stegen; Pique, Araujo, Puig, De Jong, Mingueza, Eric, Nico, Jutgla, Akhomach.

Garcia, trener domaćeg tima, odlučio se za sastav: Reina, Maffeo, Russo, Valjent, Costa, Battaglia, Baba, Sanchez, Dani Rodriguez, Lee Kang In, Angel.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko dođe do tri boda, Barcelona bi mogla sa sedmog mjesta skočiti na peto i prići na samo bod zaostatka Atletico Madridu koji se nalazi na 4. poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Bio bi to sjajan početak godine za Blaugranu, ali nešto će se pitati i Mallorca koja se nalazi na 15. mjestu s 20 bodova, pet više od Alavesa koji je na 18. poziciji koja vodi u niži rang.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585859035
Ne
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi