Sjajni srbijanski štoper

Vidić je odabrao četvoricu protiv kojih mu je bilo najteže, među njima nije Džeko

Admin Čaušević

Transfer Nemanje Vidića iz Spartaka u Manchester United u januaru 2006. godine jedan je od najboljih u historiji Premiershipa.

Vidić je odlično igrom u odbrani odveo United na krov Evrope i svijeta te je u paru sa Riom Ferdinandom činio neprobojni zid u posljednjoj liniji.

Bivši srbijanski fudbaler je nedavno izabrao četvoricu igrača protiv kojih mu je bilo najteže igrati. Na listi je jedno iznenađenje.

Vidić nije izabrao Edina Džeku s kojim je vodio borbe u mančesterskim derbijima, ali i Fernanda Torresa koji ga je izluđivao u duelima s Liverpoolom.

"Prvi je Peter Crouch. Nikada nisam vidio igarča od dva metra. Igrao je za Liverpool i igrali smo protiv njih u kupu na Anfieldu. S njim je bio u tandemu Craig Bellamy, on bi trčao u prostor, a Crouch bi skakao. Bila je to teška utakmica. Izgubili smo 1:0."

Naredni na listi je Didier Drogba s kojim je Vidić vodio velike bitke te imao dosta problema.

"Bio je veoma pametan igrač. Ušao bi u mozak defanzivaca. Uvijek je mislio unaprijed. Postigao je dosta važnih golova. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidić je listu završio sa Sergio Aguerom, legendom Manchester Cityja te Luisom Suarezom koji je nekada igrao za Liverpool.

"Aguero je znao gdje će lopta doći i gdje da napada, dok je Suarez igrač s dosta eneregije. On koristi instinkt. Mislim da ne zna šta tačno radi, ali uspjeva", objasnio je Vidić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.