Najžešći "legalni" start u historiji fudbala: Čovjek od 50 miliona naletio na Vidića i "dobio krila"

Nije bilo prekršaja

Najžešći "legalni" start u historiji fudbala: Čovjek od 50 miliona naletio na Vidića i "dobio krila"

A. Čaušević

Nemanja Vidić je jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije i neko ko je obilježio jedan period engleskog Premiershipa. 

Vidić je bio jak poput stijene u posljednoj liniji Manchster Uniteda i bio je član nezaboravnog štoperskog para zajedno sa Riom Ferdinandom.

Srbijanac je na Old Traffordu proveo osam godina, uspio je osvojiti pet titula prvaka Engleske, dva FA Cupa i Ligu prvaka, najvažniji trofej u klupskom fudbalu.

Neustrašivi štoper je četiri puta biran u tim sezone, a u dva navrata je čak dobio i laskavo priznanje Premiershipa, po mnogim najkvalitetnije fudbalske lige na svijetu.

Tokom karijere imao je veliki broj žestokih startova. Jedan od takvih napravio je 2013. godine. Njegova žrtva je bio Kyle Walker, tadašnji fudbaler Tottenhama.

Obojica fudbalera su krenuli na "ničiju" loptu u blizini kaznenog prostra, a Vidić je bio taj koji je uspio prvi doći do lopte.

I dok je lopta išla u drugom smjeru Walker je letio kroz zrak što najbolje pokazuje koliko je žestok start bio. Interesantno da sudija nije svirao prekršaj u ovoj situaciji.

Pohvale pripadaju i Walkeru koji se nije žalio na start niti je tražio prekršaj što bi mnogi uradili u ovakvoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kyle je krenuo na loptu, tako sam i ja. Zato mi se i svidio taj star. Nije bitno ko ga je dobio. Važno je da smo obojica krenuli na loptu. To je ono što volim kod engleskog fudbala i nadam se da se to neće nikad promijeniti", rekao je Vidić prije nekoliko godina.

I dok je Vidić u penziji, Walker je jedan od najboljih defanzivaca Premiershipa, Manchester City ga je prije četiri godine platio 52 miliona eura i pod vodstvom Pepa Guardiole zaista igra odlično.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je cist crveni karton bio,ali u to doba se nisu davali crveni kartoni Manchester Unitedu,takvo je bilo pravilo...i faul se rijetko svirao protiv njih,a ovo je ocit dokaz.
3 8
Krivaja Zavidovići
Vidara, brat Pantela, kum Žigara... Nezaboravno :):):)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi