Evra otkrio: "Posvađao sam se sa Vidićem, nismo razgovarali tri mjeseca
Foto - EPA

Bilo je žestokih sukoba u Unitedu

Evra otkrio: "Posvađao sam se sa Vidićem, nismo razgovarali tri mjeseca

M. Šljivak

Nekadašnji francuski fudbaler Patrice Evra otkrio je kako je tokom boravka u Manchester Unitedu imao žestoku svađu sa Nemanjom Vidićem.

Oba fudbalera došli su u United u zimskom prelaznom roku u sezoni 2005/2006 i imali su težak period adaptacije.

Evra je istakao da je ima veliko poštovanje prema Vidiću i da su veliki prijatelji, ali da nije sve bilo dobro u njihovom odnosu u prošlosti.

"Prošli smo kroz dosta toga skupa i imam veliko poštovanje prema njemu, ali iskreno, jednom smo se posvađali i nismo razgovarali tri mjeseca", rekao je Evra i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUKJAIAJSH0/[/instagram]

"Igrali smo zajedno, a nismo progovarali. Ništa nismo govorili ni na terenu. Zbog toga je Sir Alex morao Ferninanda staviti bliže meni".

Oglasi

"Nismo razgovarali tri mjeseca da bi mi nakon jedne utakmice Vidić prišao i 'nabacio mi peticu'. Svi su odahnuli nakon toga. Volim tog čovjeka", rekao je Evra.

Svađa među saigračima nastala je nakon domaćeg poraza od Liverpoola sa 3:0 i meča u kojem je Vidić isključen.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUWR26BgwlO/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je optužio Evru da izbjegava igrati odbranu i da mu otežava situaciju, što je razljutilo Francuza i došlo je do sukoba koji je kasnije ipak riješen.

Oba fudbalera su na Old Traffordu osvojila apsolutno sve i članovi su jedne od najboljih generacija Uniteda koja se ikada pojavila.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi