Petogodišnji ugovor

Andre Onana potpisao za Inter

Edmir Škorić

Kamerunski golman Andre Onana karijeru nastavlja u Interu.

Dvadesetpetogodišnji golman obavio je danas ljekarske preglede u Interovoj bazi i očekuje se ubrzo da i zvanično postane član aktuelnog prvaka Italije.

Onana međutim neće odmah stati među stative Nerazzurra već će završiti sezonu u Ajaxu, a zatim će kao slobodan igrač stići u Inter.

Ovaj 25-godišnjak prošao je omladinsku školu Barcelone. Nije dobio šansu u prvom timu i odlučio se za odlazak u Ajax i to je bio pravi potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kamerunac je već godinama 'jedinica' velikana iz Amsterdama za kojeg je nastupio 205 puta.

Prema pisanju novinara Fabrizija Romana, Onani će Inter dati godišnju platui od tri miliona eura, a on će potpisati ugovor na pet godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.