Pjanić nikada nije govorio o Džeki kao sada, progovorio je i o Džekinom nesuđenom transferu

Saigrači iz reprezentacije

Pjanić nikada nije govorio o Džeki kao sada, progovorio je i o Džekinom nesuđenom transferu

A. Čaušević

Edin Džeko i Miralem Pjanić su jednu sezonu dijelili svlačionicu u Romi kada su im se razdvojili fudbalski putevi. 

Džeko i Pjanić su već godinama najveće zvijezde bh. reprezentacije i kada bi govorili jedan o drugom obično bi to bile pohvale i komplimenti na tuđi račun.

U ovoj sezoni dvojica članova našeg nacionalnog tima prolaze kroz različito razdoblje. Džeki cvjetaju ruže u Interu, što baš i nije slučaj s Pjanićem u Bešiktašu.

Popularni Dijamant je impresionirao sve od svog dolaska u Inter, pa ni Pjanić nije iznenađen. Njegov komentar Džekine igre sve govori.

"Džeko samo radi svoje, kao i uvijek. Veliki igrač u velikom timu", kazao je Pjanić uz pohvalu Giuseppea Maratte koji je doveo Džeku u Inter.

Prije nekoliko danas bivši direktor Rome, Walter Sabatini, je kazao kao je Juventus ljetos trebao dovesti Džeku. Pjanić se s tim složio.

Oglasi

"Sabatini se dosta razumije u fudbal. Dovoljno je pogledati igrače koje je doveo. Jako mi se dopada. I u pravu je za Juventus i Džeku", kazao je popularni Mire.

Pjanić je govorio i aktuelnom kadru Juventusa. Imao posebnu poruku za Alvara Moratu i Matthijsa De Ligta kojim je poručio da ne ponove njegovu grešku.

Nema potrebe da Morati išta govorim, ali ću mu dati savjet kakav bih dao svima. Razmisli dva puta prije nego što odeš iz kluba u kojem si sretan, pa makar ti nudili i duplo više novca".

"Razumijem da nekad igrači trebaju novu motivaciju i izazove. Morata će znati šta da radi. Ne znam detalje, ali Morata je uvijek bio sretan u Juventusu. Iz kluba odlaze samo oni koji nisu sretni i takve igrače ne treba zadržavati. Morata je uvijek govorio lijepe riječi o klubu, ali naravno, o pozivu Barcelone se mora razmisliti. Iskusan je igrač i zna šta je prava stvar za njega".

Sličan savjet imao je i za De Ligta.

"De Ligt je napravio odličan izbor što je odlučio da raste pored Bonuccija i Chiellinija. Sretan je u Juventusu i kad je sretan, bolje mu je da ostane. Jedino ako ne želi neke nove izazove. Razmisli dva puta i nemoj napraviti istu grešku kao ja", istakao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni veznjak ne krije da bi se jednog dana volio vratiti u Torino i dovesti sina na Allianz stadium.

"Da bi neko igrao za Juventus potrebna je velika odgovornost. Još uvijek sam zaljubljen u klub, navijače, trenera, saigrače... Imam divne uspomene i nadam se da ću se uskoro vratiti sa sinom na stadion da pogledam neku utakmicu".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barberez9
Hoces li dodavat jos koji dan.. ?? Znas li ti ikako opucat tu ****nu loptu po golu?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi