Haos u Bologni: Protiv koga će sutra Inter igrati?

Koronavirus pravi problem

Haos u Bologni: Protiv koga će sutra Inter igrati?

E. Ganibegović

Inter sutra u okviru 20. kola italijanske Serije A gostuje kod Bologne.

Domaći tim nalazi se u velikim problemima s obzirom na to da će im nedostajati veliki broj igrača.

Pozitivni igrači na COVID-19 koji će propustiti sutrašnji meč protiv Intera su Garry Medel, Santander, Van Hooijdonk, Vignato, Molla, Viola, Dominguez i Hickey, dok će Schouten biti odsutan zbog povrede.

Zbog reprezentativnih obaveza na Afričkom kupu nacija odsustvovat će i Musa Barrow te Ibrahima Mbaye.

I Interu će nedostajati dva ponajbolja igrača. Zbog koronavirusa nema Edina Džeke, dok će Hakan Calhanoglu odsustvovati zbog suspenzije radi akumuliranih žutih kartona.

Također, koronavirusom su zaraženi Satriano i Cordaz.

Oglasi

Utakmica Bologna - Inter na Renato Dall'Ara stadionu počinje sutra od 12:30 sati.

Podsjetimo, ova dva tima sastala su se u 4. kolu, a Inter je slavio s visokih 6:1, a naš Edin Džeko postigao je dva gola na tom meču.

Poznato kada se Edin Džeko vraća na teren

Inter je tačno 31. decembra potvrdio da je Dijamant zaražen koronavirusom, te da je vraćen s treninga i da se nalazi u samoizolaciji.

Za Džeku je ovo već drugi put da je pozitivan na koronavirus jer je isti već prebolovao u novembru 2020. godine dok je još bio član Rome.

Italijanski mediji donose vijest da će Džeko propustiti utakmicu 20. kola Serije A koju u četvrtak Inter igra protiv Bologne od 12:30 i to bi trebala biti jedina utakmica koju će kapiten bh. reprezentacije preskočiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko bi trebao zaigrati već 9. januara kada u 21. kolu aktuelni prvak Italije i lider Serije A na Giuseppe Meazzi dočekuje rimski Lazio.

Tri dana nakon toga, Inter očekuje i utakmica Superkupa Italije protiv Juventusa i bit će to sjajna prilika da Džeko napokon osvoji prvi trofej u Italiji.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi