Povratak Belgijanca

Chelsea pobijedio Tottenham, tribinama se najviše prolamale pjesmice na račun Lukakua

Edmir Škorić

Nogometaši Chelseaja slavili su protiv Tottenham s 2:0 u prvom suretu polufinala Liga kupa Engleske.

Londonski derbi pripao je Plavcima, a večeras je napad ovog tima predvodio Romelu Lukaku, koji je prethodno bio izbačen zbog izjave u kojoj je otvoreno govorio da bi volio da se vrati u Inter.

Upravo je zbog toga tribinama od strane gostujućih navijača odjekivalo: "Romelu Lukaku voli Inter".

Lukaku je na terenu ostao do kraja, ali nije uspio da postigne pogodak ili upiše asistenciju.

U petoj minuti Kai Havertz je postigao pogodak za vodstvo Chelseaja, da bi u 34. minuti Davies autogolom povisio vodstvo domaćina, a zanimljivo da se rezultat više do kraja nije mijenjao.

Chelsea će 12. januara gostovati Tottenhamu u revanšu, a u drugom polufinalu igraju Liverpool i Arsenal. Prvi duel ovih timova trebao se odigrati sutra navečer, ali je otkazan zbog prevelikog broja zaraženih koronavirusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.