Tuchel otkrio detalje sastanka s Lukakuom: Poznata je sudbina belgijskog napadača u Chelseaju

Otkrio detalje sastanka

Tuchel otkrio detalje sastanka s Lukakuom: Poznata je sudbina belgijskog napadača u Chelseaju

Admin Čaušević

Romelu Lukaku je nedozvoljenim intervjuom unio nemir u redove Chelseaja. 

Lukaku je iskazao nezadovoljstvo svojim statusom u timu i trenerskim odlukama te taktikom koja se igra u posljednje vrijeme.

Zbog dugačkog jezika Thomas Tuchel je belgijskog napadača odstranio iz ekipe pa Lukaku nije igrao protiv Liverpoola.

U ponedjeljak je održan sastanak o čijim detaljima je Tuchel govorio pred utakmicu Carabao cupa protiv Tottenhama. Najvažanija vijest je da se Lukaku vraća u tim.

"Sretni smo što smo uzeli vremena da mirno sagledamo sidutaciju. Izvinio se i vratio na današnji trening", započeo je Nijemac te nastavio:

"Meni je najvažnije da sam shvatio da nije imao namjere da diže tenzije pred važnu utakmicu. Drugo, ovo je prvi put da se tako ponašao... Nikada nije uradio ništa protiv tima."

"Nije toliko krupna stvar kako ljudi žele da bude. Nije ni mala, ali je mala dovoljno da ostanemo mirni i prihvatimo izvinjenje."

"Možda će biti još malo buke, naravno, ali on to može podnijeti. Nema drugog izbora. Ne može očekivati da će sljedećeg dan svi biti super sretni."

"Ali on je i dalje naš igrač... Sretni smo što je on naš igrač i zaštitit ćemo ga", poručio je Nijemac.

Dakle, Lukakua čeka nova šansa u Chelseaju. Hoće li je iskoristiti ili će se žaliti opet na kraju sezone ostaje da vidimo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi