Romelu Lukaku više ni sam ne zna šta želi: Večeras je promijenio ploču

Sada je ipak "plavac"

Romelu Lukaku više ni sam ne zna šta želi: Večeras je promijenio ploču

Edmir Škorić

Nedavno je Romelu Lukaku dao intervjuu u kojem je neprofesionalno govorio o svom klubu Chelseaju, te je isticao ljubav prema bivšem klubu Interu.

Zbog tih izjava reprezentativac Belgije je morao na "hlađenje", pošto ga je trener Thomas Tuchel maknuo iz tima za derbi protiv Liverpoola. Izgledalo je da bi Lukaku mogao da napusti Chelsea, ali je vraćen u tim, situacija se popravila, a on se sada "pravi kao da ništa nije bilo".

"Navijačima se izvinjavam zbog uznemirenosti koju sam izazvao. Svi znate za moju povezanost sa klubom koju gajim još od tinejdžerskih dana. U potpunosti razumijem šta vas je uznemirilo. Na meni je da se iskupim i da povratim vaše povjerenje. Daću sve od sebe da pokažem posvećenost na treninzima, kao i da se postaram da dobijamo utakmice. Takođe se izvinjavam treneru, saigračima i upravi jer smatram da nisam odabrao dobar trenutak. Želim da ostavim ovo iza sebe i da radim za tim na najbolji način", izjavio je Lukaku.

28-godišnji napadač je u Chelseaju već igrao od 2011. do 2014. godine, nakon toga je bio u Evertonu, Manchester Unitedu i Interu, ali se vratio prošle godine.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je za Sky Sports rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sada je pravi trenutak da iskažem svoje osjećaje. Uvijek sam govorio da mi je Inter u srcu. Znam da ću se tamo vratiti, zaista se nadam tome. Stvari se nisu trebale ovako razvijati. Govorim o načinu na koji sam otišao iz kluba i kako sam se ponio prema navijačima. Zaljubljen sam u Italiju, ovo je pravi trenutak da kažem istinu. Želim se izviniti navijačima Intera jer će ono što su uradili za mene ostaviti uvijek u mom srcu. Zaista se nadam da ću se vratiti, ali dok sam još uvijek na vrhuncu".

Ove sezone je u dresu Chelseaja postigao sedam golova na 18 utakmica.

Top Komentari

Jugovina
Glup je sto je glup, a ne valjda samo zato sto je crnac???
4 3
miki30
Hey vi kad navalite na nešto! Pa ljudi naporni ste sa Lukakuom, zar nevidite!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi