Samo će rijetki prepoznati legendu za fotografije: Pamte ga po neigranju, ali i odličnoj zaradi

Značajno se promijenio

Samo će rijetki prepoznati legendu za fotografije: Pamte ga po neigranju, ali i odličnoj zaradi

A. Čaušević

Mnogi fudbaleri su značajno promijenili svoj izgleda nakon odlaska u penziju te sada mnogim ljubiteljima fudbala izgledaju neprepoznatljivo. 

Legenda sa fotografije je svojevremeno izazivala ogromnu pažnju na Stamford Bridgeu i to ne zbog svojih fenomenalnih partija.

Kada je došao u Chelsea 2000. godine s vremenoom je izazvao samo frustracije u londonskom klubu, a trenutno je angažovan kao trener u Ajaxu.

U Chelsea je stigao iz Barcelone i potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan čak 40.000 funti što je prije dvije decenije bila astronomska cifra.

Winston Bogarde, Rekrutan Gagal Chelsea yang Tak Malu Makan Gaji Buta -  INDOSPORT

Za Plavce je odigrao svega 12 utakmica. Interesantno da je od Boxing daya 2000. godine do isteka ugovora, u preostale tri i pol godine, upisao svega dva nastupa.

Oglasi

Sve vrijeme je bio profesionalan, međutim našao se i na udaru kritika što je bio uporan da ostane, iako je bio prebačen među rezerve ili je trenirao sa omladincima.

"Na ovom svijetu se sve vrti oko novca. Kad ti se ponude milioni. Onda ih uzmeš. Rijetki će uspjeti zaraditi ovoliko. Ja sam jedan od tih sretnika."

"Možda sam jedno od najgorih pojačanja u historiji Premiershipa, ali me boli briga", govorio je svojevremeno nekadašnji defanzivac.

No description available.

Prije Barcelone i Chelseaja, igrao je za Milan, Ajax, Spartu Rotterdam i Excelsior. Od fudbala se oprostio sa 35 godina nakon što je godinu dana uzaludno tražio novi klub.

Osvojio je i desetak klupskih trofeja. Bio je član čuvene generacije Ajaxa koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka.

Igrao je i za reprezentaciju Nizozemske.S Lalama je igrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U pitanju je Winstone Bogarde koji je trenutno angažovan u Ajaxu gdje sarađuje zajedno sa bivšim saigračem Michaelom Reizigerom.

Bogarde je trenirao dvojicu talentovanih nećaka Melayro Bogarde (19, Hoffenheim) i Lamerea Bogardea (17, Aston Villa), koji će, ako ga budu slušali, sigurno zaraditi odličan novac tokom karijere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shokato
hahaha tobe jarabi o kome pisu ,pa bolje vam je objavite nesto o domacim trenerima koji su imali bolju karijeru nego ovaj crni bogalj ....nmgu da vjerujem sta sam procitao
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi