Igra "gluhih telefona"

Bizarna sitaucija u Italiji: Inter stigao na stadion, a domaćina ni na vidiku

Admin Čaušević

Bizarna sitaucija na stadionu Dall'Ara gdje su svoj meč 20. kola trebali odigrati Bologna i Inter.

Koronavirus je zadao ogromne probleme nekolicini klubova u Seriji A, zbog čega neće biti odgirano nekoliko utakmica.

Među najugroženijim je i Bologna kojoj je lokalni krizni štab (ASL) naredio izolaciju zbog čega susret s Interom neće biti odigran.

Međutim, glavni problem u Italiji predstavlja slaba komunikacija između kriznog štaba i Lege Serije A koja je naredila igranje utakmice pa su timovi dužni da se pojave na stadionu.

Tako su službena lica utakmice te ekspedicija Intera stigli na stadion Dall'Ara. Gosti su obavili i zagrijavanje te će čekati 45 minuta susreta nakon čega će se čuti i posljednji sudijski zvižduk.

"Veliki je nesporazum, svjedoci smo anomalnih situacija. Nema uputa, želimo napraviti novi protokol i razgovarati s Vladom.. Revanš? Bologna je bila spremna za igru, ali zbog odluke ASL-a neće moći igati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Između sporta i Ministarstva zdravstva nema smjernica, potrebno je odlučiti o protokolu koji će se provoditi. Nadležnost lokalnih zdravstvenih vlasti mora biti ograničena", poručio je Giuseppe Marotta, direktor milanskog kluba.

Od danas planiranih mečeva neće se još igrati susreti Atalanta - Torino, Salernitana - Venezia i Fiorentina - Udinese.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.