Wolvesi su odredili cijenu

Traore, ti si mag: Ni gola ni asistencije za najveći transfer u karijeri

Eldar Ganibegović

Adama Traore je na izlaznim vratima Wolverhamptona.

Korpulentni 25-godišnjak je ove sezone odigrao 20 utakmica za svoj tim i nije ostvario nikakav učinak (golovi i asistencije), ali i pored toga određeni klubovi za njega pokazuju interes.

Britanski Telegraph nedavno je pisao da su za njegove usluge zainteresovani londonski klubovi Tottenham i West Ham United, a španski Sport sada prenosi da se u cijelu priču uključila i Barcelona u kojoj je Traore i ponikao.

Sportsko rukovodstvo Barcelone smatra da bi dovođenje Traorea bilo sjajno rješenje ukoliko Ousmane Dembele odluči dignuti sidro i napustiti klub s kojim mu ugovor ističe na kraju tekuće sezone.

Barcelona već od ranije ima dobre odnose s Wolvesima, a naročito s Jorgeom Mendesom, igračevim agentom koji je Nelsona Semeda i Trincaoa odveo iz Barcelone u Wolverhampton.

Navedeni list podsjeća da je Traore nakon odlaska iz Barcelone 2015. godine održavao kontakte i prijateljstva sa Jordijem Albom, Sergijom Busquetsom i Sergi Robertom, ali je i dobar prijatelj s Ferranom Torresom, ofanzivcem koji je tek stigao u klub iz Manchester Cityja.

Zaključno s tim, Traore ne bi trebao imati problema s prilagodbom na Barceloninu svlačionicu i novo okruženje. 

Podsjetimo, Wolvesi su za njega odredili i cijenu, a ona iznosi 25 miliona eura. Traore ugovor s Wolverhamtponom ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2023. godine.

Traore je, dakle, dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona pa će biti zanimljivo vidjeti da li je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.