Granada postaje prava noćna mora za Barcelonu, a ovo je dokaz toga

Katalonci napravili novi kiks

Granada postaje prava noćna mora za Barcelonu, a ovo je dokaz toga

E. Ganibegović

Granada i Barcelone odigrali su danas utakmicu 20. kola španske Primere, a pobjednika nije bilo - 1:1.

Blaugrana je vodila sve do 89. minute pogotkom De Jonga, ali je pred sami kraj meča veliki bod domaćem timu donio Puertas.

Večerašnji remi u Andaluziji za Barcelonu znači i početak negativnog niza protiv Granade, s obzirom na to da nisu slavili protiv ovog tima na tri uzastopne utakmice u ligi.

Ova serija počela je 29. aprila 2021. godine. U 33. kolu Primere Barceloni je bila potrebna pobjeda nad Granadom kako bi preuzela vrh tablice od Atletico Madrida, ali je Granada pobjedom od 1:2 odnijela puni plijen s Nou Campa i udaljila katalonskog velikana od titule prvaka Španije.

Prvi susret ova dva tima tekuće sezone završen je također 1:1. Bio je to 20. septembar 2021. godine, a tada se Barcelona, kao večeras Granada, u posljednjim minutama spasila poraza.

Duarte je bio strijelac u drugoj minuti za goste na Nou Campu, da bi bod Barceloni pogotkom u 90. minuti donio Araujo, na asistenciju Gavija koji je večeras isključen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednju pobjedu Barcelona je protiv Granade ostvarila u četvrtfinalu Kupa Kralja prošle sezone kada su nakon produžetaka slavili s 3:5.

Barcelona je šesta na tabeli Primere s 32 boda, dok je Granada na 12. poziciji s 24 osvojena poena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi