Ljepotica sezone na Olimpicu

Sedam golova i pobjeda Juventusa u ludom preokretu, kapiten Rome od junaka do tragičara

Edmir Škorić

U derbiju 21. kola italijanske Serije A snage su na Olimpicu odmjerili Roma i Juventus, a spektakularan meč na kraju je završen rezultatom 4:3 u korist gostiju iz Torina.

Prava nogometna ljepotica viđena je u u Rimu, a Roma je prokockala dva gola prednosti, na kraju je promašen i penal za izjednačenje, da bi Juventus slavio veliku pobjedu kojom se učvrstio na petom mjestu i nastavio trku za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Golijada je otvorena u 11. minuti, kada je sjajni Tammy Abraham pogodio za 1:0, no samo sedam minuta kasnije Dybala postiže sjajan gol za izjednačenje. Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1, a onda ludilo u drugom poluvremenu.

Na početku drugog dijela Mkhitaryan donosi Romi novo vodstvo, a kapiten Lorenzo Pellegrini postiže eurogol iz slobodnog udarca u 53. minuti. Izgledalo je kao da je Juve na koljenima i kako će doživjeti novi poraz, a onda veliki preokret.

U 70. minuti Locatelli glavom pogađa na ubačaj Morate, u 74. minuti Kuluševski donosi izjednačenje, a samo tri minute kasnije De Sciglio zabija za potpuni preokret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 81. minuti De Ligt je rukom zaustavio udarac Abrahama, dobio je drugi žuti karton, a Roma sjajnu priliku da izjednači. Kapiten Pellegrini preuzima odgovornost, no nije bio siguran pri izvođenju penala, pa ga je Szczesny pročitao i odbranio njegov udarac.

Roma s igračem više nastavlja napadati, ali nije bilo snage za izjednačenje, pa u Torino odlaze sva tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.