Dva velikana u utrci za potpis: SMS za 58 miliona funti pravi transfer karijere?

Calciomercato donosi detalje

Dva velikana u utrci za potpis: SMS za 58 miliona funti pravi transfer karijere?

E. Ganibegović

Sergej Milinković-Savić mogao bi napustiti Lazio.

Prema izvješćima u Italiji, konkretno Calciomercata, Manchester United vodi u utrci za potpisivanje veznjaka Lazija.

Crveni vragovi su dugo bili povezivani sa srpskim reprezentativcem i sada daju konkretne signale u pokušaju da ga konačno dovedu u svoje redove.

Calciomercato tvrdi da Lazio cijeni 26-godišnjaka na 58 miliona funti (70 miliona eura), ali i da igrača osim Manchester Uniteda prati i Juventus.

No, prema njihovim navodima, Manchester United ima više šanse za dovođenje popularnog SMS-a, te ističu Mateju Kežmana kao ključnog čovjeka, igračevog agenta koji je bivši napadač Chelseaja.

Iako Manchester United još uvijek nije dao zvaničnu ponudu za 26-godišnjaka, Calciomercato piše kako je ovaj fudbaler izvan Juventusovog finansijskog dosega, te da Crveni đavoli ne bi trebali brinuti što se toga tiče.

Privremeni trener tima s Old Trafforda, Ralf Rangnick, želi pojačati svoj vezni red, a transfer bi se mogao dogoditi na ljeto. Milinković-Savić bi tako trebao biti zamjena za Paula Pogbu, koji bi konačno trebao napustiti klub.

Podsjetimo, Milinković-Savić ima ugovor s Lazijom do ljeta 2024. godine, a u Laziju je još od 2015. godine kada je stigao iz Genka. Prošao je sve mlađe selekcije i prvi tim Vojvodine, a igrao je još kao dijete i u Austriji za GAK.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Milinković-Savić je 19 utakmica u Seriji A ove sezone bio direktno involviran u 14 pogodaka svog tima - sedam golova i sedam asistencija.

Nastupio je i na šest utakmica u Evropskoj ligi, ali nije ostvario golgeterski učinak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Hvala Bogu ako je van finansijskog dosega Juventusa, jbt, pa prije dvije godine su trazili 100 mil za njega, da se neko zaletio popushio bi takvu foru da bi ga bolio duep i dan danas… Ovo i jest problem danasnjeg fudbala, igraci su hem precjenjeni, a sto je jos gore, prebrzo precjenjeni. Tako npr. jednog giganta kao sto je Barca kosta transfer Dembelea, Arsenal se dosad zaletio 20 puta u transfere mladih igraca za koje je placao 40 i preko mil, Chelsea sa Wernerom kojeg plati preko 50 mil sa 23 godine, Sancho 85mil kao 21 godisnjak… Kakva su to muda za kupivine, na kraju, lako je placat tudjim milionima, da li sportski direktori placaju svojim parama, isli bi to kudikamo opreznije…
3 0
miki30
On napušta Lazio evo 5 godina!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi