Gdje prestaje logika, tu počinje Italija: U ligi ćete se zaraziti koronom, ali u Superkupu nećete!?

Čudna odluka, blago rečeno

Gdje prestaje logika, tu počinje Italija: U ligi ćete se zaraziti koronom, ali u Superkupu nećete!?

Eldar Ganibegović

Fudbal, sport i svijet generalno ponovo ima dosta problema s koronavirusom.

Mnogo sportista je zaraženo, frka oko vakcina se ne smiruje pa tako pratimo slučaj Novaka Đokovića u Australiji, a što se fudbala tiče čini se da su najviše koronom pogođeni Engleska i Italija.

Mnoge utakmice su odgođene, Liverpool je zbog zaraženih igrača i osoblja privremeno zaustavio rad, a ranije je to bio slučaj i s Manchester Unitedom.

U Italiji je u četvrtak planirano odigravanje deset utakmica 20. kola Serije A, ali odigrano je samo šest, s obzirom na to da su utakmice Bologna - Inter, Atalanta - Torino, Salernitana - Venezia i Fiorentina - Udinese otkazane zbog koronavirusa.

Organizacioni odbor Serije A donio je odluku da u susretima 22. i 23. kola na stadion može ući samo 5.000 gledaoca, dok za 21. kolo, koje počinje sutra, nema takvih restrikcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je još zanimljivo jeste to da je ostala na snazi odluka o tome da utakmici Superkupa koja će se za četiri dana odigrati na Giuseppe Meazza stadionu u Milanu između Intera i Juventusa, može prisustvovati 50% kapaciteta stadiona, što je  negdje oko 40.000 ljudi.

Dakle, u Superkupu 40.000, u ligi 5.000. Zanimljivo...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti