Foto - EPA

Pregovori uveliko traju

Velikan u narednim danima završava posao s Kolašincem

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (28) karijeru bi mogao nastaviti u francuskom velikanu Marseilleu.

Bh. defanzivac nije u planovima menadžera Arsenala Mikela Artete za ovu sezonu i klub pokušava da ga se riješi šest mjeseci prije isteka ugovora.

Kolašinac će vjerovatno već u narednim danima napustiti London. Pregovori s Marseilleom već traju, a tokom ove sedmice bi trebali biti i završeni.

Rukovodstvo velikana s Velodromea je završilo transfer poznatog napadača Cedrica Bakambua, sada se okreću Kolašincu i 28-godišnji fudbaler bi jako brzo trebao biti predstavljen kao novi član Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Arsenal će se tako riješiti ugovora bh. defanzivca koji je iznosio 100.000 funti sedmično i dobit će dodatni prostor u budžetu.

Kolašinac je u Arsenal stigao 2017. godine iz Schalkea. Za Topnike je nastupio 118 puta i postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.