Foto - EPA

Coman odbio Svrake

Možda je najbogatiji na svijetu, ali Newcastle nije imao šanse pored Bayerna

Midhat Šljivak

Newcastle United pokušao je u prethodnim danima u svoje redove dovesti francuskog fudbalera Kingsleya Comana.

Francuski fudbaler bio je na radaru najbogatijeg tima svijeta. Bild tvrdi da je stigla i zvanična ponuda za njega, no Coman je odlučio ostati u Bayernu.

Comana je od St. James Parka odvojila situacija u kojoj se Newcastle nalazi. Svrakama predstoji velika borba za opstanak u Premiershipu i to nikako nije privlačno vrhunskim fudbalerima.

Francuz se zahvalio Newcastleu na ponudi, Bayern je jedva dočekao da produži saradnju s ovim 25-godišnjim fudbalerom i on će u Minhenu ostati do 2027. godine. 

Godišnja plata će mu iznositi 15 miliona eura i sigurno da ni ovaj krilni fudbaler ne plače previše što nije otišao u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kingsley Coman je u Bayern stigao 2015. godine na posudbu iz Juventusa. Potom je njegov ugovor otkupljen, a on je odigrao preko 200 utakmica i zabio je 45 golova za Bavarce.

Newcastle United je u januarskom prelaznom roku dosad doveo defanzivca Kierana Trippiera iz Atletico Madrida te napadača Chrisa Wooda iz Burnleya.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.