Bayern za 1,2 miliona eura doveo 15-godišnjeg talenta

Stiže iz Danske

Bayern za 1,2 miliona eura doveo 15-godišnjeg talenta

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern uskoro bi trebao ozvaničiti jedan zanimljiv transfer.

Naime, bavarski tim je dogovorio sve s danskim Midtjyllandom oko dolaska jednog od najvećih talenata u Danskoj, Jonathana Asp Jensena i to, prema pisanju Bilda, za 1,2 miliona eura.

Ovaj dječak, koji već igra za omladince spomenutog danskog kluba, sutra će napuniti 16 godina, a za U16 reprezentaciju Danske odigrao je već četiri utakmice i postigao tri gola.

Dječak rođen 2006. godine po vokaciji je centralni veznjak i bit će zanimljivo vidjeti hoće li i kada zaigrati i za prvi tim njemačkog velikana.

Bayern ozvaničio produžetak saradnje s Comanom

Minhenski Bayern potvrdio je prije nekoliko dana produžetak saradnje s francuskim fudbalerom Kingsleyjem Comanom.

Ovaj 25-godišnji krilni fudbaler prihvatio je ponudu bavarskog velikana za produženje saradnje i klub je zvanično potvrdio da je Coman potpisao novi ugovor do juna 2027. godine.

Coman će po novom ugovoru u Minhen zarađivati 15 miliona eura godišnje i nastavit će epizodu u ekipi u kojoj je od 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naš cilj je da ostanemo kompetitivni u vrh evropskog fudbala u narednim godinama. S produženim ugovorima Kingsleya, Kimmicha i Goretzke, napravili smo pravi put ka tome", rekao je Hasan Salihamidžić i dodao je:

"Kingsley je već ispisao historiju golom u finalu Lige prvaka 2020. godine. Sad ima priliku da napravi još više. Bitan je faktor za budućnost i jedan od najvećih svjetskih napadačkih talenata".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi