Nakon napada pojačavaju i odbranu: Newcastle dovodi igrača vrijednog 45 miliona eura

Sky Sports prenosi

Nakon napada pojačavaju i odbranu: Newcastle dovodi igrača vrijednog 45 miliona eura

E. Ganibegović

Danas je Newcastle ozvaničio dolazak Chrisa Wooda.

Ovaj 30-godišnji napadač stigao je iz Burnleyja, a čini se da Svrake sada žele da pojačaju i odbranu.

Kako prenosi Sky Sports, na meti tima sa St. James Parka je 28-godišnji brazilski defanzivac Diego Carlos, koji trenutno nosi dres Seville.

Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 45 miliona eura, a ugovor sa andaluzijskim timom ističe mu na ljeto 2024. godine, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će za njegove usluge tražiti višestruki osvajač Evropske lige.

Inače, za njegove usluge zainteresovan je i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carlos je karijeru započeo u rodnom Brazilu u ekipi Desportiva, igrao je za Sao Paulo, Paulistu i Madureiru prije nego što je 2014. godine stigao u Evropu u portugalski Estoril. Prije dolaska u Sevillu 2019. godine nosio je dres Porta i Nantesa.

Ove sezone je 27 puta nastupio u dresu Seville, a uspio je postići i dva pogotka.

Top Komentari

user1614932756
Bas su pojacali napad
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi