Foto - EPA

Watzke se oglasio

Odgovor Haalandu iz kluba: "Mi ne možemo čekati"

Midhat Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland (21) prozvao je čelnike kluba nakon meča s Freiburgom.

Norveškom fudbaleru nije se dopalo što klub od njega traži da se odluči o novom timu i to prije kraja sezone.

"Proteklih šest mjeseci nisam želio pričati o budućnosti iz poštovanja prema klubu. Ali, klub je počeo da me pritišće da donesem odluku. Ja samo želim igrati fudbal, ali oni me pritišću da sad donesem odluku o budućnosti. To znači da ću uskoro morati da odlučim", rekao je Haaland i dodao je:

"Kao što sam rekao, napravili su pritisak na mene, a ja sam šutio iz poštovanja prema klubu i navijačima, ali zbog tog pritiska će određene stvari morati da se dese. Žele odluku odmah".

"Ja ne bih volio donositi odluku sad. Usred smo teškog perioda i samo želim igrati fudbal. Trenutno to ne mogu", istakao je norveški napadač.

Odgovor mu je poslao izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je spontana osoba i dozvoljeno mu je da priča. S Erlingom nema problema, ali mora da razumije i našu situaciju. Ne možemo čekati kraj maja za odluku", rekao je Watzke za Ruhr Nachrichten.

Haaland bi odluku mogao donijeti do kraja mjeseca i bit će zanimljivo vidjeti šta će sjajni napadač odlučiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.