Demirović zabio prvi gol u sezoni, ali Freiburg je deklasiran u Dortmundu
Foto - EPA

Visoka pobjeda Borussije

Demirović zabio prvi gol u sezoni, ali Freiburg je deklasiran u Dortmundu

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda pobijedila je Freiburg s 5:1 u prvom susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Derbi ovog kola, barem po poziciji na tabeli, nije donio veliku neizvjesnost jer je Borussia već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika.

Duo Brandt-Meunier zaslužan je za dva gola. Brandt je dva puta asistirao, a Meunier je zabijao u 14. i 29. minuti za prednost od 2:0.

U finišu prvog poluvremena buđenje Haalanda. Sjajni napadač koristi odličnu loptu Bellinghama i zabija za 3:0.

Bh. napadač Ermedin Demirović šansu za igru dobija u 46. minuti, a 15 minuta kasnije postiže i gol. Došao je do odbitka i poslao ga u mrežu za 3:1.

Ovo je reprezentativcu Bosne i Hercegovine prvi gol u Bundesligi ove sezone u 17. nastupu.

Freiburg međutim nije mogao do nekog ludog povratka. Svojim drugim golom u 75. minuti Erling Haaland povećava prednost na 4:1, da bi tačku na ovaj meč u 86. minuti stavio Dahod za konačnih 5:1.

Borussia je ovom pobjedom došla na tri boda od Bayerna koji ima utakmicu manje, a Freiburg je trenutno na četvrtom mjestu s 30 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia - Freiburg 5:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Ako mi svakog novog napadaca rasporedujemo sa edinom dzekom necemo nikad bit zadovoljni…dzeko je jedan jedini, nikad se nece ponovit takav napadac iz bosne nazalost…treba nam bit drago da imamo uopste demirovica
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti