Sramotno skandiranje

Žestoke uvrede navijača Atalante za Edina Džeku: "Ti si jedan cigan"

Endin Čaušević

Atalanta i Inter igraju trenutno u Bergamu utakmicu 22. kola italijanske Serije A.

U Bergamu trenutno nema golova iako smo vidjeli nekoliko dobrih šansi na obje strane. Nešto bolji bio je Inter, a u centru pažnje našao se Edin Džeko koji je propustio nekoliko dobrih prilika da se upiše u listu strijelaca.

Bh. napadač dobio je priliku da večeras igra od prve minute iako je bilo najava da će ostati na klupi.

Pored nekoliko prilika u prvom dijelu Džeko je bio u centru pažnje i zbog užasnog poteza navijača Atalante koji su se našli na meti žestokih kritika italijanske javnosti.

Naime, dio navijača Atalante večeras je vrijeđao Džeku jer su u nekoliko navrata skandirali "Ti si jedan cigan".

Tuttomercato je objavio da su ovi navijači smješteni na sjevernoj tribini stadiona u Bergamu, te da će sigurno biti kažnjeni ukoliko delegat večerašnjeg meča bude naveo u svom izvještaju ono što su skandirali Džeki večeras.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u 82. minuti napustio teren i umjesto njega u igru je ušao Lautaro Martinez, a navijači Atalante izviždali su bh. napadača dok je išao ka klupi za rezervne igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.