Edin Džeko večeras igra protiv svoje omiljene žrtve

Obožava mrežu Atalante

Edin Džeko večeras igra protiv svoje omiljene žrtve

Edmir Škorić

U derbiju kola večeras od 20 sati i 45 minuta u Bergamu snage će u okviru 22. kola italijanske Serije A odmjeriti Atalanta i Inter.

Lider Serije A je prije nekokliko dana osvojio Superkup Italije i u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč.

Inter je prvi na tabeli s 49 bodova, ima bod više i utakmicu manje od gradskog rivala Milana, ali Atalanta ima priliku da eventualnom pobjedom pomrsi račune Nerazzurrima i dodatno zakuha situaciju u vrhu.

Očekuje nas jedna neizvjesna utakmica, zasigurno neće biti tako lako prognozirati pobjednika, a nadamo se da će Edin Džeko biti starter.

Bosanskohercegovački reprezentativac se očekuje od početka meča zajedno s Alexisom Sanchezom, junakom finala Superkupa protiv Juventusa, a ono što je važno napomenuti je da je Atalanta omiljena mušterija Dijamanta.

Džeko je protiv Atalante postigao sedam pogodaka, naravno uglavnom u dresu Rome, a jedino je još protiv Bologne dao toliko golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin je ove sezone u Seriji A postigao osam golova i drugi je strijelac tima iza Lautara Martineza, ali italijanski mediji skreću pažnju na još jedan zanimljiv podatak - jedini je igrač koji je ove sezone uspio da postigne golove sa obje noge i sa glavom.

Sjajna statistika Džeke u duelima s Atalantom trebala bi nam svima biti dobra preporuka da ga večeras pratimo, a treneru Simonu Inzaghiju dovoljna da ga uvrsti u tim od prve minute.

Top Komentari

Klicko
Uvalit ce im Atalanta 3 komada.Lagano
1 5
Malmi_Suomi
Ako ćeš igrati i imaš snage onda BRATE ... CIJEPAJ IH ako budeš u mogućnosti. Ljubi te brat zabij bar jedan gol. Hajmo Edineeeeeee
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi