Svi su bili nasmijani i sretni osim njega

Ponašanje Hazarda na proslavi trofeja najbolje opisuje njegovu situaciju u Real Madridu

Endin Čaušević

Eden Hazard je prije skoro tri godine stigao kao veliko pojačanje u Real Madrid iz Chelseaja, ali nije uspio da opravda očekivanja.

Kraljevski klub je za Belgijanca platio čak 115 miliona eura i očekivalo se da će on biti nova zvijezda u ovoj ekipi, ali zbog učestalih problema s povredama na kraju se baš nije pokazao kao pravo pojačanje.

U posljednje vrijeme se sve više špekuliše o njegovom odlasku iz Real Madrida, a španski mediji su sigurni da će se to desiti i samo je pitanje da li će to biti u januarskom ili ljetnom prelaznom roku ove godine.

Belgijanac je u dosadašnjem dijelu sezone uspio odigrati svega 16 mečeva u svim takmičenjima, te je na terenu proveo 722 minute, te je njegov učinak itekako skroman jer je upisao samo dvije asistencije.

Real Madrid je sinoć u Rijadu uspio da osvoji trofej španskog Superkupa nakon pobjede u finalu protiv Athletic Bilbaa sa 2:0.

Hazard ni sinoć nije dobio priliku od Carla Ancelottija za igru što je dodatno pojačalo glasine o tome da napušta Santiago Bernabeu.

Belgijanac se našao u centru pažnje i tokom proslave ove titule, te su neke od fotografija postale glavna tema među navijačima Real Madrida.

Naime, svi igrači osim Hazarda su bili itekako sretni i nasmijani zbog nove titule, ali je Belgijanac izgledao dosta utučeno i razočarano što nije odigrao ni minute. Dok su na grupnoj fotografiji svi pozirali i bili nasmijani Hazard je tu čini se bio tek reda radi.

Belgijanac nije mogao ni da odglumi da je sretan zbog ovog trofeja, a nakon toga se očekivano našao na udaru kritika navijača Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da su i oni izgubili strpljenje s njim, te su mnogi poručili da je vrijeme da Hazard napusti Real Madrid jer je očito da u ovom klubu ne može vratiti formu u kojoj je igrao dok je bio u Chelseaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.