Žestok pad u karijeri: Perez želi da Hazard napusti Real, a ponuda nema

Šta i kako dalje?

Žestok pad u karijeri: Perez želi da Hazard napusti Real, a ponuda nema

H. Zilić

Čini se da Eden Hazard broji posljednje dane u Real Madridu, ali i pitanje je u kojem smjeru će ići karijera Belgijanca, jer je na to teško dati odgovor u ovom trenutku.

Hazard je u dresu Chelseaja važio za jednog od najboljih fudbalera u Evropi, što je naravno Real odmah iskoristio i angažovao belgijsku zvijezdu, međutim onda počinje košmar za Hazarda.

Povrede jednostavno nisu dale mira ovom sjajnom fudbaleru, nije mogao da pokaže svoj silni talenat i znanje u dresu Reala, a kada se činilo da se Hazard malo i trza da daje znakove ono starog Edena Hazarda, stigla je nova povreda.

Doktorska ekipa Reala predložila je novu operaciju, ali Florentino Perez nema više strpljenja za Hazardove probleme i odlučio je prodati Belgijanca koji ima ugovor sa Kraljevima do 2024. godine.

Sada je i pitanje ko je spreman kupiti Hazarda? Spominjalo se par klubova iz Engleske, Italije, ali brzo su se ugasile pomenute špekulacije nakon silnih problema sa povredama i formom koje ima bivši as Lillea i Chelseaja.

Pojedini mediji špekulišu o njegovom povratku u Lille koji je i matični klub Hazarda obzirom da je došao kao dječak i prošao sve kategorije. Mišljenja su mnogi da bi Ligue 1 bila adekvatna da Hazard vrati koliko toliko onaj stari sjaj, ali iz francuskog kluba nije bilo nikakvih oglašavanja na ovu temu.

Posudba u neki "manji" klub od Reala nije opcija, jer Perez ne želi više da plaća Hazarda. Belgijanac ima 31 godinu, a ove sezone je odigrao 722 minute za kraljevski klubu 16 mečeva što je u prosjeku jedno poluvrijeme po meču.

Teško je davati prognoze o budućnosti Edena Hazarda, neki idu daleko i govore da je možda i ovaj potez Pereza trenutak koji će Hazarda približiti završetku karijere. Spominjao se i MLS, Kina, Katar, čak i Australija, sigurno će biti još kandidata nakon informacije da u Realu više ne žele Hazarda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Težak period za fudbalera koji je prije par sezona bio i među kandidatima za Zlatnu loptu i igrača koji je skupio 116 nastupa za selekciju Belgije do svoje 31. godine.

Vrijeme curi, Hazard se bori. Bilo je i kritika na njegov izgled, formu, ali i to je uspio na neki način povratiti. Daleko je od onog starog Edena Hazarda, ali mnogi vjeruju da će ovaj čarobnjak odigrati barem još dvije tri sezone u evropskom fudbalu, ustvari, odigrati onaj tempo koliko mu budu dozvoljavali silni problemi sa povredama.

Top Komentari

Manager
barcelonabarcelona.ba
2 2
K79
Kina, SAD, Katar to je to
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije