Zabio gol, a onda magijom oduševio fudbalski svijet: Modrić odigrao utakmicu sezone!

Fantastičan potez

Zabio gol, a onda magijom oduševio fudbalski svijet: Modrić odigrao utakmicu sezone!

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida osvojili su sinoć španski Superkup nakon što su u finalu pobijedili Athletic Bilbao sa 2:0.

Kraljevski klub je bez većih problema uspio da dođe do novog trofeja, a u Rijadu su u finalnom meču sa 2:0 savladao Bilbao.

Real je do prvog gola došao u 38. minuti utakmice kada je fantastičan pogodak s vrha kaznenog prostora postigao Luka Modrić nakon asistencije Rodryga.

Pitanje pobjednika riješio je Karim Benzema na samom početku drugog poluvremena kada je bio siguran s bijele tačke za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako ima već 36 godina Modrić je pokazao da i dalje igra u nevjerovatnoj formi, a zbog sjajne partije u sinoćnjoj utakmici zasluženo je dobio i nagradu za najboljeg igrača u ovom finalu.

Pored gola Modrić je imao i jedan potez koji je oduševio fudbalsku javnost, a desio se u 70. minuti kada je fantastično loptu probacio kroz noge Vesgi i izazvao erupciju oduševljenja navijača na tribinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ballon D'or Modrić
3 4
Realist
Ovo mu nije najbolja utakmica sezone. To je ona protiv Intera.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi