Pojačava Željezničar

Ševkija Resić na Grbavici

Edmir Škorić

Novo pojačanje Fudbalskog kluba Željezničar bit će Ševkija Resić.

Sve je dogovoreno i Resić će ukoliko ne bude nepredviđenih problema u narednih 48 sati potpisati ugovor sa Plavima.

Omaleni krilni fudbaler posljednji angažman imao je u federalnom prvoligašu Simm-Bau, a prethodno ga je Sarajevo slalo na posudbe u Novi Pazar, Čelik i Slobodu.

Karijeru je Resić i počeo na Koševu, a ukupno je u Premijer ligi odigrao 24 meča i postigao je dva gola uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je nastupao i za mladu reprezentaciju BiH, a sa 22 godine i dalje se može smatrati potencijalom i svakako je igrač koji može mnogo toga donijeti Željezničaru u nastavku sezone.

Minule sezone je u Prvoj ligi Federacije BiH postigao pet golova i upisao jednu asistenciju na 15 mečeva. Najbolju statistiku ipak ima iz dana kada je igrao za juniore Sarajeva, pošto je u 54 meča dao čak 21 gol i upisao 32 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.