Razmišljao je o oproštaju od fudbala, pa "nosio" Željezničar, sada će na drugu stranu svijeta

Odlazak sa Grbavice zagarantovan

Razmišljao je o oproštaju od fudbala, pa "nosio" Željezničar, sada će na drugu stranu svijeta

A. Čaušević

Ako se za nekog premijerligaša može reći da će pretrpiti značajne promjene u igračkom kadru to je Željezničar. 

Ekipu s Grbavice će govoto pa sigurno napustiti neki od igrača koji se bili nositelji igre u proteklom periodu.

Među igračima koji napuštaju višestrukog prvaka BiH je i Mustafa Mujezinović koji uopte nije ni počeo priprema sa sarajevskim Plavim.

Mujezinović je prije nekoliko godina razmišljao da napusti fudbal. Ranije je u jednom od intervjua za SportSport.ba je otkrio kako je bio žrtva prevara ljudi kojim nije trebao vjerovati.

"Otišao sam u Njemačku, odveli su me neki ljudi, nepoznanici, obećano mi je jedno, a desilo se skroz deseto. Nisam završio papire, propala mi je godina. Vratio sam se ovamo, zaigrao za Igman iz Konjica, razmišljao sam i tada hoću ili neću... Onda sam otišao u visočku Bosnu, pa Velež i sada sam ovdje", kazao je veznjak.

Oglasi

U međuvremenu ovaj 28-godišnjak je u pojedinim utakmicama na svojim leđima nosio igru Željezničara, a ponekad bi znao biti i kapiten.

Međutim, sada je došlo vrijeme za odlazak s Grbavice, a njegova naredna stanica će gotovo pa sigurno biti neki inostrani klub.

Vrlo lako bi se moglo desiti da Mujezinović ode na drugu "stranu svijeta", tačnije u Kazahstan gdje su pojedini klubovi za njega već pokazali interes.

Ne isključuje se mogućnost da iskusni veznjak preseli i u neku od zemalja iz regiona, prije svih Srbiju. Bilo kako bilo, za budućnost ne treba brinuti.

Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujezinović je u Željezničar stigao prije tri godina iz Veleža. Od tada je za sarajevski tim skupio 81. nastup uz šest golova i osam asistencija.

Inače, ovaj veznjak nije jedini koji će napustiti Grbavicu. Isto čeka Petra Boju, Luku Juričića i Antu Blaževića, dok je Vedran Vrhovac već raskinuo ugovor.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Više nas je nosio pod zemlju nego do sigurne zone
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije