Mladi nigerijski napadač na probnom radu u Željezničaru
Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Traži svoju šansu

Mladi nigerijski napadač na probnom radu u Željezničaru

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar već je četiri dana "u pogonu" i sprema se za nastavak sezone.

Krajem prošle sedmice novi šef stručnog štaba Edis Mulalić obavio je prozivku igrača i odmah se krenulo u žestokom ritmu. Plavi prvi dio priprema odrađuju na Ilidži, a Mulalić i njegovi pomoćnici imaju veliki broj igrača na raspolaganju.

Bilo je dosta promjena u timu, nekoliko važnih igrača je napustilo Grbavicu, ali očekuje se dolazak nekih zvučnih imena poput Edina Cocalića i Semira Štilića, bivših igrača Plavih.

Uz to, određeni broj igrača je na probnom radu. Bh. sportskoj javnosti poznati su Tony Livančić i Armin Čerimagić, dok je u međuvremenu priključen i Adeshina Fatai.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o napadaču koji dolazi iz Nigerije i ima 22 godine. Igrao je ranije u rumunskoj Astri, za koju je u 2. ligi nastupio sedam puta, a na terenu je proveo 181 minutu.

Prema Transfermarktu, njegova se vrijednost procjenjuje na oko 25.000 eura, a ovaj mladi Nigerijac ima priliku da se na treninzima Željezničara nametne struci, koja će potom donijeti konačan sud o njemu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Edis Mulalić ' može " nešto da uradi u Želji. Mulalić je dijete Želje ( ne zaboravite to) i dat će sve od sebe ( dok uprava bude fer i korektna prema njemu) da Želju ako ništa " ugura" među prav tri. Ovo piše njegov drug iz djetinjstva koji se klao sa njim dok smo imali 10 hodina , on za Želju ja za Sarajevo i zvali smo ga ( Cise ) sretno buraz
8 3
pjanke.sa
Nek mu neko kaze da se u Zeljkanu igra iz ljubavi. Onli lov maj frend no monij no no
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi