Želi ga Newcastle

Stigla prva ponuda za Hazarda, ali i ekspresan odgovor Real Madrida

Endin Čaušević

Eden Hazard bi ovog januara mogao da napusti Real Madrid gdje nije uspio da opravda očekivanja.

Hazard je prije skoro tri godine stigao u kraljevski klub kao veliko pojačanje iz Chelseaja za čak 115 miliona eura, ali u Madridu mu ne ide onako kako je zamišljao.

Belgijanac je propustio veliki broj utakmica zbog učestalih problema s povredama, ali i kada je spreman za igru kod Carla Ancelottija većinu mečeva počinje s klupe za rezervne igrače što mu se sigurno ne sviđa.

Španski mediji već danima pišu o tome da Hazard želi da napusti Real Madrid i vrati se u Englesku gdje je igrao najbolji fudbal u svojoj karijeri.

Jutros je madridski AS objavio da je za Hazarda stigla prva ponuda i to od Newcastlea koji pokušava što više da pojača ekipu za drugi dio sezone gdje će se boriti za opstanak u društvu najboljih.

Navodno, engleski klub je ponudio oko 40 miliona eura za Hazarda i nadali su se pozitivnom odgovoru iz Madrida, ali se na kraju to nije desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je odbio ponudu Svraka za Belgijanca, te su bogatim vlasnicima Newcastlea poručili da Hazard može da ide samo u slučaju da neko za njega plati 50 miliona eura što i nije nemoguća misija za ovaj klub.

Newcastle silno želi da dovede neku veliku zvijezdu u januaru i čini se da je Hazard njihov prvi izbor, ali je pitanje da li on želi da nastavi karijeru u klubu koji se bori za opstanak u Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.