St. James Park će "eksplodirati": Newcastle dovodi dva velika pojačanja?

Pregovori su u toku

St. James Park će "eksplodirati": Newcastle dovodi dva velika pojačanja?

Endin Čaušević

Newcastle ne briljira ove sezone i nalazi se tek na pretposljednjem mjestu Premiershipa sa svega 12 bodova.

Klub sa St. James Parka nakon 20 odigranih mečeva u domaćem prvenstvu ima samo jednu pobjedu, a navijači se nadaju da će se to konačno promijeniti.

Kao što je poznato Newcastle je postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu dolaskom novih vlasnika, te se očekuje da dovedu nekoliko zvučnih pojačanja do kraja januarskog prelaznog roka.

Sada je cilj Svraka da izbore opstanak u društvu najboljih i tek na ljeto se očekuju velike promjene što se tiče igračkog kadra.

Prošle sedmice Newcastle je predstavio Kierana Trippiera koji je stigao iz Atletico Madrida, a nekoliko dana kasnije stigao je i Chris Wood iz Burnleyja. No, na tim pojačanjima se Newcastle neće zaustaviti.

Naime, engleski mediji objavili su da je Newcastle jučer poslao ponudu Atalanti za Duvana Zapatu od 30 miliona eura i nadaju se da će Kolumbijac doći na St. James Park gdje bi sigurno bio veliko pojačanje.

Pored Zapate engleski klub pregovara i sa Sevillom jer su pokazali interes za stopera Diega Carlosa. On želi da karijeru nastavi u Premiershipu i ostalo je da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Newcastle je spreman da plati oko 35 miliona eura i očekuje se da Sevilla to prihvati. Ukoliko uspiju da dovedu Zapat i Carlosa sigurno da bi to bio fantastičan posao za Newcastle pred drugi dio sezone i veliku borbu za opstanak.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Neznam kakva im je odbrana , inače ima jedan dobar momak u Malmeu u Švedskoj što napušta klub već godinama a nikad napustiti a inače vrlo tražen na tržištu. Kako to da Njukastel nije čuo za njega.
3 0
capslockenter
Sevilla ljetos tražila 80 mil za Carlosa, a sad će ga, kao, pustiti za 35? XD
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi