Messiju u glavi samo Real Madrid, zbog toga trpi reprezentacija Argentine

Želi se što bolje spremiti

Messiju u glavi samo Real Madrid, zbog toga trpi reprezentacija Argentine

E. Škorić

Lionel Messi je tokom zimskih praznika krajem prošle godine prebolio koronavirus i sada se želi vratiti u formu.

Argentinski nogometaš se s negativnim testom vratio u Pariz, ali i dalje ne igra za PSG zbog zdravstvenih razloga. Jasno, u klubu neće ništa prepustiti slučaju, Messi će se vratiti tek kada bude u potpunosti spreman.

Ono što je glavni cilj sada već bivšeg igrača Barcelone je da bude spreman za okršaje s Real Madridom u osmini finala Lige prvaka, pa je zbog toga odlučio da propusti čak i mečeve u dresu Argentine.

Tako Messi neće biti na raspolaganju Argentini za duele sa Čileom i Kolumbijom u pripremama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Messi je u razgovoru sa selektorom Lionelom Scalonijem donio tu odluku. Argentina se već plasirana na Svjetsko prvenstvo i Messi će dobiti dodatno vrijeme za oporavak i odmor, kako bi što zdraviji i spremniji dočekao te duele s Realom.

Još je upitno kada će Messi ponovo zaigrati za PSG, moglo bi to biti u nedjelju u duelu sa Reimsom u francuskoj Ligi 1.

Nogometaš PSG-a od 1. januara nije davao nikakve novosti o svom zdravstvenom stanju, no prošlog četvrtka ponovno se javio svojim famovima putem Instagram profila. Argentinac je rekao da još uvijek radi na tome da postane 100% fizički spreman, ali i da se veseli povratku na teren.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kao što znate, imao sam COVID-19 i želim vam zahvaliti na svim porukama koje sam primio i obavijestiti vas da mi je trebalo više vremena nego što sam mislio da se oporavim, ali sam se skoro potpuno oporavio i jedva čekam da se vratim na teren", saopštio je Messi, koji će naravno imati poseban motiv u okršaju s Realom.

Ove sezone je 34-godišnji napadač odigrao ukupno 16 utakmica za PSG i dao je šest golova na pet asistenija, od čega samo jedan gol u Ligi 1, zbog čega sedmicama trpi velike kritike.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kako će ih yebati lessi.Yebavao ih je dugo godina dok je igrao za farcelonu,grubo jako i bez lubrikanata
3 10
Sars33
Ma Real ce ih poderat. Evo prilike da vide sad ko je Messi i sta je on zapravo. Ako se ne dokaze, dzaba pare dzaba sve. Benzema barem 2 gola :D
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi