Ponovo se povrijedio

Ansu Fati u suzama napustio teren, prve prognoze nisu nimalo dobre

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su ispali iz Kupa kralja nakon pobjede od Athletic Bilbaa (3:2) u meču osmine finala ovog takmičenja.

Na San Mamesu smo gledali sjajnu utakmicu Athletica i Barcelone, a na kraju je domaći tim uspio da slavi sa 3:2 poslije produžetaka i plasira se dalje.

Katalonski klub tako neće uspjeti da odbrani trofej Kupa kralja koji su osvojili prošle sezone, a pred trenerom Xavijem Hernandezom ostalo je još takmičenje u La Ligi i Evropskoj ligi do kraja ove sezone.

Barcelona je u dva navrata uspjela da stigne prednost Athletica, ali je domaći tim meč riješio u samom finišu prvog produžetka kada je Muniain pogodio iz penala za konačnih 3:2 i plasman Bilbaa u osminu finala.

Da stvar bude gora za Barcelonu desetak minuta prije povrijedio se ponovo Ansu Fati koji je odmah zatražio izmjenu, te je u suzama napustio teren.

Fati je odigrao nekih 40 minuta sinoć, a nakon jednog duela s Martinezom odmah je pokazao prema klupi Barcelone da se povrijedio i da neće moći nastaviti meč. Mladi igrač Barcelone tek se nedavno oporavio od povrede i nakon duže pauze se vratio na teren, ali nije dugo izdržao.

Iz Barcelone su saopštili da se radi o povredi lijeve prepone, ali da će Fati detaljnije preglede napraviti danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, prve informacije nisu previše optimistične i očekuje se da će Fati s terena odsustvovati najmanje mjesec dana, te da bi se mogao vratiti tek početkom marta. Na povredu se žalio sinoć i Pedri, ali je Xavi poručio da to nije ništa ozbiljno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti