Barceloni je preko glave svega, protjeran svjetski prvak: "Ima rok do 30. januara da ode"

Više nikad neće zaigrati za Barcu

Barceloni je preko glave svega, protjeran svjetski prvak: "Ima rok do 30. januara da ode"

Admin Čaušević

Barcelona je otpisala igrača kojeg je platila 140 miliona eura!

Xavi Hernandez je u srijedu upozorio, a u četvrtak je stigla potvrda. Ousmane Dembele i Barcelona su završili svoju avanturu.

Dembele nije pozvan za utakmicu Kupa Kralja protiv Athletic Bilbaa te svjetski prvak s Francuskom više nikada neće nositi Barcin dres. Postalo je jasno to nakon izjave direktora fudbala, Mateua Alemanyja.

"Pregovore smo počeli u julu s njegovim agentima. Tokom tih šest, sedam mjeseci smo pregovarali, a Barcelona je ponudila nekoliko ponuda da se nađe rješenja da ostane s nama. Te ponude je sistematski odbijao njegov agent", rekao je Alemany.

"Danas, 20. januara, 11 dana prije nego što uđe u posljednju fazu ugovora jasno je da igrač ne želi da nastavi karijeru u Barceloni i da nije posvećen Barcinom projektu."

"Informisali smo njegovog agenta da mora odmah napustiti klub jer ne želimo igrače koji nisu posvećeni klubu. Nadamo se da će transfer biti realizovan prije 30. januara."

Oglasi

Inače, prije nekoliko danas Dembelov menadžer Moussa Sissoko je bio poprilično jasan kada su u pitanju odnosi s Barcelonom.

"S Barcelonom uopšte nema pregovora. Samo prijete da neće igrati. To je zabranjeno. Branit ćemo Dembeleova prava".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je pritisak koji ne radi na ljudima poput nas. To može biti slučaj s menadžerima koji su prijatelji s Barcelonom što sa mnom nije slučaj", rekao je Moussa Sissoko Dembeleov menadžer.

Dembele je u Barcelonu stigao 2017. godine iz Borussije Dortmund. Niti u jednom trenutku nije opravdao očekivanja te se smatra jednim od najvećih promašaja u historiji katalonskog diva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Eno Braithwite se oporavio, idu bolji dani za FCB, whahahaha
3 6
enko
Mali je neosporno talentiran i dobar ,ali sa njim svake sedmice treba po dva puta trenirati psiholog.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi