Dembele prekinuo šutnju: "Četiri godine slušam laži o sebi, dosta je"
Foto - EPA

Fudbaler Barcelone

Dembele prekinuo šutnju: "Četiri godine slušam laži o sebi, dosta je"

M. Šljivak

Ekipa Barcelone otpisala je francuskog fudbalera Ousmanea Dembelea (24) nakon što s njim nije postignut sporazum o nastavku saradnje.

Katalonski klub ga se želi riješiti već ovog januara, a to je potvrdio i trener Barcelone Xavi Hernandez.

"Ne možemo više čekati da on donese odluku. Ili će produžiti ugovor ili će se pronaći rješenje da ga klub proda do kraja mjeseca. Šta god bilo treba se što prije riješiti. Ne postoji druga solucija", poručio je Xavi.

Nakon svih dešavanja 24-godišnji fudbaler je odlučio reagovati i oglasio se saopštenjem.

"Četiri godine čitam brojne tračeve o sebi. Ljudi sramotno lažu o meni s jasnom namjerom da mi naude. Dosad sam to ignorisao. Je li to bila greška? Jeste! Od danas ću odgovarati svima", rekao je Dembele i nastavlja:

Oglasi

"Imam 24 godine i kao svaki čovjek imam bubica. Prošao sam kroz teške trenutke, povrede, Covid, koji je na mene utjecao. Igrao sam kad su tražili, a da nisam odradio nijedan trening".

"Znam koliko sam sretan što imam najbolji posao na svijet. Moja poruka je jasna. Zabranjujem bilo kome da kaže da nisam dio sportskog projekta. Zabranjujem bilo kome da govori u moje ime ili u ime mog predstavnika, kojem potpuno vjerujem. Još uvijek sam pod ugovorom, tu sam na raspolaganju klubu i treneru."

Potom se osvrnuo na pregovore s klubom oko novog ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pregovori postoje. To sam prepustio agentu, to je njegovo područje. Moj posao je lopta, igranje fudbala. Idem se fokusirati na najbitnije - pobjede".

Dembele je u protekle četiri i po godine odigrao 129 utakmica za Barcelonu i postigao je 31 gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Ti si decko glup i na faci ti se to vidi. Vjerujem da ni ovakvo glupo saopstenje nisi sam uspio napisat
8 9
Ajax11
Ti si kluba koštao kao malo ko
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi