Dani Alves i dalje u sjajnoj formi

Ima 38 godina, a sinoć je napravio asistenciju kojoj se divi cijeli svijet

Endin Čaušević

Dani Alves se krajem prošle godine vratio u Barcelonu što je bilo veliko iznenađenje.

Alves je napustio katalonski klub na ljeto 2016. godine kada je otišao u Juventus, a nešto više od pet godina kasnije odlučio je da se vrati.

Barcelona je na iznenađenje mnogih ponudila Alvesu ugovor nakon što je postao slobodan igrač, te je on s Kataloncima potpisao saradnju do kraja ove sezone.

Postoji opcija da Alves produži ugovor na još godinu dana, a s obzirom kakve partije pruža u dresu Barcelone to će se najvjerovatnije i desiti.

Iako ima već 38 godina Alves je odigrao nekoliko sjajnih mečeva u dresu Barcelone nakon povratka, te se pokazao kao jako dobro pojačanje na poziciji desnog beka.

Barcelona je sinoć u Kupu kralja poražena od Athletica sa 3:2 nakon produžetaka, a upravo je jedan potez Brazilca obilježio ovu utakmicu. Naime, Athletic je vodio sa 2:1 u finišu regularnog dijela meča, ali je Barca u 93. minuti poravnala na 2:2.

Alves je oduševio sve jer je škaricama asistirao za Pedrija koji je nakon toga sjajno pogodio za 2:2 i odveo meč u produžetke.

Mnogi smatraju da je Alves imao namjeru da uposli upravo Pedrija što je zaista nevjerovatno jer je u prvi mah djelovalo da će Brazilas škaricama pokušati da uputi udarac ka golu, ali je on svojim razmišljanjem na kraju sve ostavio bez teksta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.