Ansu Fati u suzama napustio teren, prve prognoze nisu nimalo dobre

Ponovo se povrijedio

Ansu Fati u suzama napustio teren, prve prognoze nisu nimalo dobre

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su ispali iz Kupa kralja nakon pobjede od Athletic Bilbaa (3:2) u meču osmine finala ovog takmičenja.

Na San Mamesu smo gledali sjajnu utakmicu Athletica i Barcelone, a na kraju je domaći tim uspio da slavi sa 3:2 poslije produžetaka i plasira se dalje.

Katalonski klub tako neće uspjeti da odbrani trofej Kupa kralja koji su osvojili prošle sezone, a pred trenerom Xavijem Hernandezom ostalo je još takmičenje u La Ligi i Evropskoj ligi do kraja ove sezone.

Barcelona je u dva navrata uspjela da stigne prednost Athletica, ali je domaći tim meč riješio u samom finišu prvog produžetka kada je Muniain pogodio iz penala za konačnih 3:2 i plasman Bilbaa u osminu finala.

Da stvar bude gora za Barcelonu desetak minuta prije povrijedio se ponovo Ansu Fati koji je odmah zatražio izmjenu, te je u suzama napustio teren.

Fati je odigrao nekih 40 minuta sinoć, a nakon jednog duela s Martinezom odmah je pokazao prema klupi Barcelone da se povrijedio i da neće moći nastaviti meč. Mladi igrač Barcelone tek se nedavno oporavio od povrede i nakon duže pauze se vratio na teren, ali nije dugo izdržao.

Iz Barcelone su saopštili da se radi o povredi lijeve prepone, ali da će Fati detaljnije preglede napraviti danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, prve informacije nisu previše optimistične i očekuje se da će Fati s terena odsustvovati najmanje mjesec dana, te da bi se mogao vratiti tek početkom marta. Na povredu se žalio sinoć i Pedri, ali je Xavi poručio da to nije ništa ozbiljno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
#Xaviostani
2 2
anga
Ma decku je najbolje da se vec sad oprosti od fudbala i uplovi u trnerske vode.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi