S 15 godina zabio možda i gol godine, Barcelona ga odlučila kupiti u tri rate!

Talentovani Brazilac na meti Katalonaca

S 15 godina zabio možda i gol godine, Barcelona ga odlučila kupiti u tri rate!

Edmir Škorić

Iako 15-godišnji Endrick još nije debitovao za brazilski Palmeiras, prema riječima jednog od brazilskih novinara, već se našao na meti Barcelone, kao i nekih drugih velikana.

Iako je Barcelona u velikim financijskim problemima, klub se redovno povezuje s mnogim igračima.

Zahvaljujući smanjenju plata igračima i financijskim rezovima u klubu tokom ljeta, ekipi su se, između ostalih, pridružili i Memphis Depay i Eric Garcia, momčad je također tokom sezone dovela Danija Alvesa, a nedavno je potpisao i Ferran Torres iz Manchester Cityja.

Katalonci i na ljeto žele nove igrače, a jedan od glavnih ciljeva je Erling Haaland. I dok će Norvežanina biti jako teško kupiti, Barcelona bi puno lakše mogla do potpisa Endricka, Palmeirasovog 15-godišnjeg dragulja.

Prema pisanju novinara Jorga Nicola, Katalonci se spremaju za neobičan transfer i spremni su da plate čak 45 miliona eura za napadača koji može da igra i na krilnim pozicijama, a još nema debi za prvi tim Palmeirasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema Nicolinim informacijama, Katalonci će uplatu za transfer podijeliti na tri rate. Prva će ići u Palmeiras kada igrač navrši 16 godina. Druga kada debituje za prvi tim brazilskog kluba. Posljednja rata Barcelone bila bi uplaćena kada igrač navrši 18 godina i službeno ode u španski klub.

Nedavno je postigao makazicama gol sa vrha kaznenog prostora, po mnogima jedan od kandidata za nagradu Ferenc Puškaš.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juventino4321
Nije ti vidjelo makazica
0 2
donn
Ako on ima 15 godina onda nek sve ide u *****
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi