Posebno se žalio na stanje terena

Džeko nikada ne ostaje dužan: "Inzaghi razumije fudbal"

Endin Čaušević

Edin Džeko večeras je u 90. minuti donio pobjedu Interu protiv Venezije.

Inter je uz dosta muke uspio da dođe do tri boda protiv Venezije, a junak je bio Džeko koji je zabio sjajan gol glavom za konačnih 2:1.

Dijamant je tako prekinuo niz od deset utakmica bez gola u italijanskom prvenstvu, te je do gola došao u najvažnijem trenutku za aktuelnog prvaka Italije.

Džeko je nakon utakmice dao svoj komentar za DAZN, a posebno se osvrnuo na stanje terena na Meazzi koji je večeras bio u zaista lošem stanju što je dosta otežalu igru domaćeg tima.

Također, osvrnuo se i na Inzaghija koji je i večeras Džeki dao šansu da odigra cijeli meč, a Dijamant mu se odužio na najbolji mogući način.

"Nema laganih utakmica i to smo vidjeli danas protiv Venezije. Došli smo na meč nakon 120 minuta igre protiv Empolija i teškog gostovanja u Bergamu i najvažnije danas je bilo da pobijedimo što smo i uspjeli", rekao je Džeko i nastavio.

"Nedostajali su moji golovi, ali ako ekipa pobjeđuje to je najvažnije. Lijepo je zabiti gol u 90. minuti. Inzaghi razumije fudbal i zna da napadač može riješiti utakmicu u posljednjoj minuti što se danas i desilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pauza dolazi u zaista pravo vrijeme jer smo umorni. Nadam se da će se i teren na Meazzi popraviti jer je danas bio katastrofa. Oni su se branili cijeli meč, a s ovakvim terenom nismo uspjeli da dođemo do naše igre jer se lopta stalno zaustavljala".

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao 21 utakmicu i uspio je zabiti devet golova i dodati četiri asistencije. Također, zabio je i tri gola u grupnoj fazi Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.