Foto - EPA

Pato otkrio zanimljiv detalj

Došao je u Milan sa 17 godina i imao je paklen doček: "Ronaldo mi je odmah bacio Playboy u ruke"

Midhat Šljivak

Alexandre Pato nekada je važio za najvećeg talenta brazilskog fudbala.

Pato je kao tinejdžer zaigrao za Internacional, da bi sa 17 godina stigao u AC Milan, koji ga je platio 24 miliona eura.

Tada mladog Brazilca su u svlačionici dočekala velika imena svjetskog fudbala, a među njima i čuveni Ronaldo.

Patov prvi ulazak u svlačionicu sa 17 godina nešto je što će pamtiti čitav život.

"Imao sam 17 godina kada sam prvi put ušao u svlačionicu Milana i odmah na početku, Ronaldo mi je pokazao 'Playboy' magazin i pitao me: 'Jesi li za ovo ili si religiozan'. Ili ćeš biti u mojoj grupi ili u Kakinom timu za molitve'", otkriva Pato.

Ronaldo je bio poznat po tome što je volio lumpovati do rane zore. Zbog toga je navodno i imao probleme s kilažom, no to se na terenu nije primjećivalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pato nažalost nije uspio dostići slavu koja mu se predviđala. Povrede su ga zaustavile u razvoju, a u januaru 2013. je otišao iz Milana.

Ukupno je za Rossonere odigrao 150 utakmica i zabio je 63 pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.